powemacatlog.punt.nl
ANNA, de non die danste in een nachtclub

Anna, de non die in een nachtclub danste.

 

Van de films waarover mijn vader ons vertelde, is mij ook ANNA bijgebleven.

De non, gespeeld door de beeldschone Silvana Mangano, die operatiezuster was in het ziekenhuis en de rechterhand was van de professor. Zij was lief en zorgzaam en verpleegde de geopereerde mannen als een engel. Net als zuster Diederieka die bij mijn vader werkte.

 

Maar zij leidde een dubbel leven. ‘s Avonds kleedde zij zich sexy aan en zong in een nachtclub waar zij een erotisch dansje deed met twee negerjongens. Zij werd door iedereen toe gejuicht.

“Is zuster Diederika ook een danseres?” vroeg ik naïef aan mijn vader, die niet meer bijkwam van het lachen. Zijn trouwe operatiezuster!

 

Tot Anna op een dag bij de operatie van een zwaargewonde patiënt moest assisteren. Tot haar schrik herkende zij de man, waarmee zij bijna was getrouwd. Op haar trouwdag was zij weggelopen, omdat zij niet kuis was. Zij trad toen in het klooster om boete te doen.

 

Hij werd beter en verzocht Anna met hem weg te lopen. Een vreselijke tweestrijd teisterde haar en op de avond dat zij het ziekenhuis ontvlucht komen er twee ambulances vol gewonden van een verkeersongeluk aan met loeiende sirenes. Bij de poort keert de plichtsgetrouwe Anna terug naar haar patiënten.

Wij luisterden in tranen naar dit verhaal van trouw en goedheid.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl