powemacatlog.punt.nl
De Squeezy Bar hot pot

The Squeezy Bar hot pot

 

Onder deze enigszins louche naam gaat een culinaire attractie schuil. De hot pot, een verrukkelijke Chinese bouillon fondue met een keur aan verse groenten, vlees, vis, paddenstoelen en zee fruit, als inktvis, mosselen, reuzengarnalen, etc. Met nog wat heerlijke sausjes van sesamzaad en soja  kun je de hele avond met een gezelschap smullen.

 

Wij zijn met z’n vijven. Gezeten rond een gasstelletje, waarop een met een tussenschot in tweeën gedeelde schaal met aan de ene kant gewone pittige, aan de andere kant lekker gepeperde bouillon, dip je groenten, flinterdunne reepjes lams- rund- varkensvlees, kip, plakjes verse vis, inktvisjes, schelpen en nog veel meer in de hete bouillon en bedekt ze vervolgens met de sausjes.

 

De groenten, verse spinazie, sla,tayerblad, amsoi, kool, taugeh en andere bladgroenten, verse en gedroogde paddenstoelen worden op borden aangedragen.

De jogo’s Parbobier vloeien rijkelijk.

 

Dat het smullen is bewijst het grote aantal Chinezen die hier tot diep in de nacht met de hele familie komt eten. Steeds meer schalen worden aangedragen. Als ze leeg zijn schep je de geurige, smakelijke bouillon in de soepkop en slurpt het op. Hmmmmmmmmmmmm!!!

 

Cat, 1 mei 2012

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl